Vezels in voeding, wat is het belang?


Presentatie/workshop over vezelrijke voeding

.
Vezels zijn om diverse redenen belangrijk voor onze gezondheid. Zowel artsen als voedingsdeskundigen zien de vele voordelen. Het blijkt in de praktijk echter niet altijd even makkelijk om de aanbevolen hoeveelheden binnen te krijgen. In deze presentatie wordt veel informatie gegeven over de aanbevolen hoeveelheid, de gezondheidsvoordelen die vezels opleveren en vooral ook praktische adviezen welke voeding hier bij past.

Na de presentatie volgt een gezellige, leerzame workshop op het gebied van vezels. Er worden producten met elkaar vergeleken en de aandachtspunten van vezelrijke voedingsproducten zullen besproken worden. Waar kun je op letten? Welke voedingsmiddelen zijn vezelrijk?

Iedereen heeft zijn eigen voedingsvoorkeuren. Welke voeding past hier bij? Op welke manier kun jij persoonlijk tegemoet komen aan de aanbevolen hoeveelheid?

Voor wie?

Volwassenen en senioren

Tijdsduur

1:30 uur

Groepsgrootte

8-20 volwassenen

Inhoud van de presentatie

Er zal veel informatie gegeven worden over wat vezels zijn en wat ze toevoegen aan onze gezondheid. Veel voeding bevat vezels, echter uit onderzoek blijkt dat zowel volwassenen en kinderen niet aan de aanbevolen hoeveelheid komen.
Vezelrijke voeding is o.a. goed voor de spijsvertering, kan meehelpen bij het streven naar gewichtsverlies bij overgewicht en verlaagt de kans op Diabetes type 2. Daarbij bevatten vezelrijke producten veel vitamines.

Wat ga je leren?

- het belang van vezelrijke voeding
- inzicht over de aanbevolen hoeveelheid
- met gemak bewustere voedingskeuzes kunnen maken op het gebied van vezelrijke voeding

Het programma ziet er als volgt uit:

Inloop
Presentatie vezels
Koffie/thee pauze
Workshop met praktische opdrachtjes.
Afsluiting

Er zal tussendoor en na afloop altijd gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

Deelname: 15,- euro per persoon inclusief koffie/thee

Inschrijven kan via de aanmeldknop op de website, telefonisch of via de email


*De locatie waar deze presentatie wordt gegeven is afhankelijk van het aantal deelnemers. Deze zal altijd in Purmerend zijn. Na inschrijving ontvang je een aantal dagen voor aanvang de adresgegevens van de gekozen locatie..Algemene voorwaarden Privacyverklaring Gewichtsconsulent Openingstijden Contact
Voedingsconsulent/gewichtsconsulent Sandra Brinkmeijer
Copyright © 2019-2024 Voedingsadvies Purmerend
Website gemaakt door Stefan Loen