Het etiket helpt je gezonder kiezen!


In deze vooral praktische workshop leer je waar je op kunt letten bij het kopen van voedingsproducten

Wat staat er op een etiket? Wat kun je met de diverse “claims” op de verpakking? Wat zegt deze informatie? Wat kun je er mee in de praktijk?

Voor wie?

Volwassenen

Tijdsduur:

90 min.

Groepsgrootte:

5-25 volwassenen

Inhoud van de workshop

Deze workshop bestaat uit een voorlichting en een activiteit. De voorlichting bestaat uit de uitleg van het “lezen” van een etiket en welke informatie je daar als consument voor jou persoonlijk uit kunt halen. Waar je op kunt letten bij het lezen van een verpakking. Wat verschillende keurmerken en logo’s op verpakkingen betekenen. Wat betekent de informatie op de ingrediëntenlijst en voedingswaardetabel? Kortom: hoe je met behulp van het etiket, persoonlijke gezondere en bewustere voedingskeuzes kunt maken.

Opbouw van de workshop

De workshop start met een voorlichting, ondersteund door een PowerPoint. Vervolgens gaan we het geleerde in de praktijk uitvoeren. Samen gaan we etiketten “lezen” en vergelijken. Vragen stellen kan altijd tussendoor, tijdens de afsluiting wordt hier ook nog tijd voor ingepland.
Afsluiting; bespreken en samenvatten van alle informatie en de opgedane ervaringen.

Na afloop:

-Weten de deelnemers de aandachtspunten bij het lezen van een “voedings” etiket
-Hebben de deelnemers inzicht welke gegevens voor hen persoonlijk van belang zijn
-Is het voor een ieder makkelijker om zelfstandig voedingsproducten a.d.v. etiketten te vergelijken
-Kunnen de deelnemers bewustere voedingskeuzes maken, m.a.w….laten ze zich niet meer zo snel verleiden tot de aankoop van een product door een prachtige verpakking!Algemene voorwaarden Privacyverklaring Gewichtsconsulent Openingstijden Contact
Voedingsconsulent/gewichtsconsulent Sandra Brinkmeijer
Copyright © 2019-2023 Voedingsadvies Purmerend
Website gemaakt door Stefan Loen